Presentation av Magnus Degéus

Magnus Degéus

President, grundare och chefsinstruktör för Urban Combat Hapkido Federation.

 

Appointed to Board Member of World Martial Arts College.

 

9 Dan Hapkido Grandmaster (certified by GM Dr. Ibraham Ahmed 10 Dan and WMAC Board of Directors)

7 Dan Dim-Mak (As seen above)

6 Dan Kaizen Ryu Combat (certified by Soke J.Kamen)

3 Dan Bujinkan Budo Taijutsu (certified by Shidoshi-Ho Per Eriksson)

1 Dan Tae Kwon Do (certified by J.Pellegrini)

1 Dan Hoku Shin Ryu Jujitsu (certified by J.E.Karlsson 10 Dan)

1 Dan Seishin Ryu Ju Taijutsu (certified by the founder P.E)

3 Dan Ki Jutsu Do (certified by the founder Shihan Roberto Latini)

2 Dan Modern Self Defence (certified by the founder M.Wietshorke 10 Dan)

Grassiva Honorary Expert Level 1 (certified by the founder Master Enrico Will)

Magnus har över 30 års erfarenhet av Kampsporter, Budoarter och Martial Arts och har drivit flera olika klubbar och föreningar. Magnus är utbildad instruktör i flera kamparter samt pedagog och andragog. 2014 blev Magnus i samband med sin gradering till 8 Dan ombedd att ta plats som Boardmember för World Martial Arts College. Förbundet är ett globalt förbund med säte i USA med ambitionerna att sprida kamparterna och kampsporterna av alla dess olika grenar till så många som möjligt samt tillhandahålla graderingar i flera olika stilar. World Martial Arts College president heter Grandmaster Ibraham Ahmed och han innehar de högsta graderingarna och meriterna som en utövare av kamparter kan ha. När någon blir aktuell för en ny grad i tex. Hapkido så examineras denne av någon med en högre grad men det avgörande beslutet fattas av World Martial Arts College Board of Directors som består av minimum 5 av några av världens högst graderade och professionella Martial Arts utövare. För att komma i kontakt med WMAC kan man kontakta Magnus Degeus på mobilnummer (+46) 0703125992 eller klicka på länken för WMAC under länkar/klubbar. WMAC når uppskattningsvis en halv miljon kamp utövare världen över när en nyhet presenteras som rör WMAC eller av liknande slag.

To the right of this picture smashing bricks is our Grandmaster Ibraham Ahmed 10 Dan. Guess you recognice the others as well.

Grandmaster Ibraham Ahmed  är president för World Martial Arts College och är högt aktad och respekterad. Han är en av de personer som graderat Magnus Degéus till 8 Dan i samråd med the Board of Directors of WMAC. GM Ahmed är en bildad, artig, positiv förebild för oss alla. När något är fel eller känns jobbigt muntrar han upp med väl valda ord. HAN är en STORMÄSTARE !

Magnus som instruktör är väldigt noga med att alla visar respekt och omtanke för varandra samt tränar målmedvetet och med ödmjuk attityd och humor. Alla ska trivas och ingen ska vara rädd för att försöka tränia. I UCHF uppmanas utövarna att ständigt använda sig av det egna tänkandet för att utvecklas vidare. Frågan "-Kan man göra såhär också?" är något som uppmuntras eftersom vi i UCHF har tänkandet: Desto mer man vet, Desto mer vet man att man inte vet. Utvecklingen måste gå framåt och det är dagens nybörjare som är framtidens hopp. Den enda regeln som finns i UCHF är att komma ihåg att den man tränar med är en träningskompis.

 

 

Jag vill förtydliga en sak som jag börjar tröttna på att höra.......att jag tränar kampsport. Det HAR jag gjort när jag utövade Tae Kwon Do. Där fanns domare och regler och vi tävlade för att uppnå poäng eller KO. Nuförtiden är jag ingen kampsportsutövare. Jag tränar och instruerar i en Kampart, en Martial Art. Jämt får man höra att "det är inte förenligt med Budoförbundets regler eller åsikter". Kanske dags att byta namn på förbundet då. Budo kommer från Bushi=Krigare och Do=Väg. Krigarens Väg alltså. Skulle det i de brinnande klankrigen i feodalismens Japan anses som fel av samurajerna att orsaka maximal skada och död på sina antagonister? Svaret är självklart NEJ! Jag tränar 50% för det rent sociala umgänget och vännerna, 50% för att bli så duktig som möjligt på riktig Budo och vara beredd om det skulle uppstå en våldsam situation där jag tvingas agera. Världen vi lever i är inte alltid rättvis och snäll, Tyvärr !!! Jag kan rabbla paragrafer och lagar och jag ställer mig även bakom de flesta av dessa. Dock kommer jag aldrig att låta någon angripa mina nära och kära utan att kämpa emot. DET är Budo, det är så jag tänker och kommer att agera, jag lovar er. Mvh Magnus Degéus ( www.uchf.se ) PS. Detta är min åsikt efter alla år jag varit kamp utövare och än så länge har jag rätt till den.DS

Detta var det som orsakade att vi bröt oss ur ICHF och skapade UCHF. Läs nedan:

 

Login Form